DCU om campingpasset
Danmarks Camping Union har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvor de forsøger at forholde sig til det faktum, at Campinrådets håndtering af campingpasset er blevet kendt ulovlig.
DCU er med i forretningen Campingrådet
DCU, der som bekendt er campisternes egen forening er en del af Campingrådet og sidder derfor også med en del af ansvaret for den ulovlige praksis, der har stået på i årevis.
Du har betalt 110 kroner for 28 kroner
DCU campisternes egen organisation, fortæller, at de kun har betalt kr. 28,- for det campingpas de gennem tiden har solgt til deres medlemmer, som et pas til 110 kroner.
Det betyder også ifølge DCU, at prisen for medlemsskab ikke kan nedsættes efter campingpassets endeligt (hvis det ender sådan). Det selv om mange medlemmer har stillet dette logiske spørgsmål.
Fremtiden
Mange havde måske forventet at en forbrugerorganisation som DCU havde trukket sig øjeblikkeligt fra Campingrådet, da dommen lå klar. Det er ikke sket. I stedet kommer DCU nu med uklare udmeldinger om, at de ikke kender fremtiden og ikke ved hvad der sker, selv om de selv er en del af problemet.
Campisterne må væbne sig med tålmodighed
I mellemtiden må campisterne væbne sig med tålmodighed, indtil man i Campingrådet finder ud af, hvordan man skal forholde sig til ulovlighederne i fremtiden.
Det ser ellers enkelt ud. Konkurrencestyrelsen siger, at det er ulovligt at stille krav om et bestemt campingpas. Således kunne Campingrådet med DCU jo nemt sælge campingpas som de plejer og derudover acceptere at gæsterne på pladserne kan komme med andre pas – det er konkurrence.
Der tænkes meget i Campingrådet og DCU?
Hvad er det mon man spekulerer i? At man finder en metode til at omgå konkurrencestyrelsens dom, som ellers er ganske klar?
Campister er tålmodige folk, så det går jo nok det hele. Men derfor er det alligevel besynderligt at man ½ år efter en dom, ikke entydigt har rettet sig ind efter den.
Forskellig praksis på campingpladserne
DCU erkender forskellig praksis på egne campingpladser. Således kræver nogle pladser stadig campingpas på trods af dommen.Andre gør ikke.
Campisterne kan ikke vide, om de risikerer at blive afkrævet campingpas, når de planlægger ferie. Det betyder, at de i praksis er tvunget til at købe det ulovlige pas.
Det virker uholdbart.
Pressemeddelelsen
Læs pressemeddelelsen hos DCU
Opdatering
Få timer efter DCU's pressemeddelelse blev udsendt, fulgte en meddelelse om at campingrådet er gået konkurs fra samme kilde.
Umiddelbart virker det som en dramatisk udvikling, men sandheden er nok mere en strategisk udmelding fra DCU, som ikke kan have været uvidende om konkursen.
Man får indtryk af, at DCU er en passiv beskuer som alle andre. Fakta er dog, at DCU er en del af det nu konkursramte og dømte Campingråd. Det er en meget uheldig position for en forbrugerorganisation.
Se pressemeddelelsen om Campingrådets konkurs hos DCU
Opdatering 2
Det fremgår ikke længere af meddelelsen, at Campingrådet er gået konkurs. Firmaet beskrives nu som lukket i stedet.