Honda CB1000 Hornet er på vej - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads Job hos MagaCin
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda CB1000 Hornet er på vej

Honda CB1000 Hornet er på vej og lander hos de danske forhandlere i starten af 2025 med priser fra 139.995 kroner - Her er forskellene på de to modeller.
15/10-2024 kl. 13:54
Anslået læsetid: 3 Minutter

Det er efterhånden ved at være et år siden, at Honda på EICMA løftede sløret for, at den nye Honda CB1000 Hornet er på vej. Den danske importør kunne dog ved samme lejlighed fortælle, at modellen ikke ville være blandt de første nye modeller, som ramte det danske marked.
Men at kalenderen nu siger midt oktober, og vi endnu ikke har set mere til den store Honda Hornet, havde vi ikke regnet med.

Men nu er der endelig lys for enden af tunnelen… For den danske Honda-importør har netop meldt ud, at Honda Hornet i både den normale udgave og SP-versionen lander hos de danske forhandlere i starten af 2025.

Hvad er forskellen?

Forskellene på den normale Honda Hornet og Honda CB1000 Hornet SP dykker vi naturligvis mere ned i, så snart vi selv kan få fingrene i dem.
Men inden vi kommer så langt, så kan vi da lige for en god ordens skyld opridse, hvad producenten fremhæver.

Honda CB1000 Hornet er i begge udgaver drevet af samme motor som ligger i den knivskarpe CBR1000RR Fireblade. Men i den normale Honda Hornet er der opstaldet omkring 150 heste, som ved samlet kraft kan levere 104 Nm ved 9.000 omdrejninger, hvor der i SP-udgaven bor omkring fem hypper mere, og her taler vi 107 Nm.

Hertil er der som forventet også forskel på affjedringen på de to modeller… Begge er udstyret med en 41mm Showa Separate Function Fork Big Piston USD-forgaffel, men bagdæmperen på den normale Honda Hornet er en “kedelig” Showa-enhed, hvor SP-udgaven er beriget med en fræk Öhlins TTX36.

Öhlins ttx36

Herfra skal vi lige en tur forbi bremsesystemet, hvor den normale Honda Hornet fortil er udstyret med et sæt firestemplede Nissin-kalibre, som napper om to 310 mm skiver, hvor det på SP-udgaven er et sæt Brembo Stylema, der bider i de flydende skiver.

Brembo stylema

Og slutteligt er der forskel i farverne, hvor den normale kan leveres i Grand Prix Red, Mat Iridium Gray Metallic og Pearl Glare White, hvor SP-udgaven kun fås i Mat Ballistic Black Metallic med fælge i farven Desert Gold Metallic, som passer super godt til den guldfarvede forgaffel.

Honda cb1000 hornet i fire farver

Hvad er prisen på Honda Hornet?

Da vi snakkede med Mads Hansen fra den danske Honda importør til EICMA for et år siden, kom han allerede dengang med et gæt på, hvad den nye store Honda Hornet ville komme til at koste.

Den pris, Mads dengang lagde på bordet for den normale udgave, lød på 139.995 danske kroner, og det er lige nøjagtig det, der kommer til at stå på prisskiltet til foråret.
Så det, der faktisk er mest spændende, er, at SP-udgaven ikke kommer til at koste 164.995,- som først antaget, men derimod 159.995,-.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start