Planlæg den næste tur i Europa
Uanset om man rejser med camper, campingvogn, camplet, eller telt er det altid spændende at finde nye destinationer.
I gamle dage foregik det udelukkende med omfattende kataloger over de utallige campingpladser i DK og udlandet.
Campingbøgerne findes stadig og mange sværger fortsat til dem. Andre er hoppet på den digitale campingplanlægger på internettet.
Det største problem når man bevæger sig rundt på “nettet” er, at udbudet ofte er overvældende og det kan være svært at finde den side, der dækker, de behov man har. Bruger man f.eks. Danske Campingpladser som er bestyret af Campingrådet, går man glip af 50 danske pladser. Til gengæld får man en stjernekategorisering, som nogen finder nyttig.
ACSI Europe
ACSI er en organisation, der arbejder i hele Europa. De godkender de pladser, der gerne vil være en del af systemet. På deres side http://www.eurocampings.dk, kan man således finde alle de pladser der har ønsket det. Men mange pladser optræder ikke på denne side.
Man kan klikke sig ind på de enkelte pladser og finde informationer opstillet systematisk og overskueligt.
Denne side er måske det bedste bud på en komplet oversigt over campingpladser i Europa, ialt 23.073 mod ACSI's 9.900. Hvor ACSI's side melder om ca. 1.151 tyske campingpladser, har Camping.info 2.124.
Tallene viser, at der findes rigtigt mange pladser, som man ikke opdager, hvis man alene bruger ACSI's oversigt.
På MagaCin har vi undersøgt, hvem der står bag siden. Det er en virksomhed med adresse i Østrig. Vi har fået en endnu ikke fastlagt aftale om et interview, som vi vil bringe senere.
Camping.info er som ACSI's opbygget meget systematisk. Den indeholder bl.a. en stjernetildeling, som alene baserer sig på tilbagemeldinger fra de besøgende. Det er rigtigt godt og det ser ikke ud til, at der censureres i tingene.
Pladsen er som indehaveren…
En af de tilbagemeldinger, jeg kan huske at have læst på siden er: “Pladsen var som indehaveren, lille og dårligt vedligeholdt”.
Sådan er det jo, når det er vurderinger fra virkelighedens campister. Men der er også masser af gode faktuelle informationer. Jeg kigger selv efter vurderinger, der fortæller om støj fra nærvedliggende motorvejsstræk, eller andet.
Sproglige problemer
Mange har et problem med sprog og såvel på ACSI som på Camping.info er de fleste tilbagemeldinger skrevet på andre sprog end dansk.
Her har man heldigvis Google Translate. Her kan man oversætte hele sider, eller udvalgte tekster til dansk. Det er langt fra perfekte oversættelser, men i de fleste tilfælde er det nemt at finde betydningen.
GPS
Er man slet ikke til planlægning, kan man også nøjes med at bruge sin GPS, mens man kører. De fleste GPSer har indbygget visning af bestemte kategorier, herunder også campingpladser. På den måde kan man blot beslutte sig når man ikke ønsker at køre mere. Så overlader man det til GPSen at finde den nærmeste plads.
Afrunding
Der findes mange andre hjemmesider, der hjælper i søgningen mod nye destinationer. På Facebook og på mange andres sociale medier kan man opleve medcampisters erfaringer. Der findes også mange, som blogger om deres liv med camping i Europa, så mulighederne er mange.
Bøgerne med oversigt over pladserne findes stadig og de er meget billige. Fordelen ved dem er, at man nemt kan sidde og bladre rundt i dem, når lejlighed byder sig. Det kan af og til være mere kompliceret, når det handler om netadgang – ikke mindst mens man er “på hjul”.
Jeg er personligt vild med nettets mange muligheder og benytter mig af alt, hvad jeg kan finde der. Samtidigt kunne jeg ikke finde på at tage afsted uden både kort og bog med pladsoversigt, når vi ruller ud. Jeg har prøvet uden, men det gik ikke. Papir og tryk har stadig sine fordele.