2025 Husqvarna Vitpilen 801 lægger hovedet på skrå - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads Job hos MagaCin
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2025 Husqvarna Vitpilen 801 lægger hovedet på skrå

Vitpilen 801 bryder med det ordinære, og redefinerer angiveligt spændingen på vejen.
CO
03/10-2024 kl. 12:09

Artiklerne Masser af nye motorcykler – men BMW er væk og KTM går amok med kommende nyheder handler om en veritabel overflod af nye modeller, som lanceres i indeværende måned, og det er ikke mange dage siden Husqvarna teasede for en ny Vitpilen 801.

I modsætning til BMW, der uvist af hvilken årsag ikke som tidligere annonceret leverede varen i form af den lovede Next Level Big Boxer, holder Husqvarna sit løfte og har nu lanceret den nye Husqvarna Vitpilen 801. Det gør østrigerne både med slagordene “Disrupt the Ordinary”, der med lidt god vilje kan oversættes til et brud med det ordinære, og et løfte om redefineret spænding på vejen.

Bruddet med det ordinære kunne sagtens handle om modellens nye forlygte, og den redefinerede spænding er tilsyneladende afledt af, at brugeren efter Husqvarnas frit oversatte beskrivelse kan “Own the Road” med den helt nye og vildt spændende Vitpilen 801.

Under det perfekt balancerede stel, den distinkte Bi-LED projector-linse forlygte og Vitpilen 801’s roadster-inspirerede æstetik, leverer en kompakt kraftfuld parallel-twin et exceptionelt moment til baghjulet med et simpelt vrid af håndleddet.

Sådan lyder det i hvert fald fra Husqvarna, der også informerer om, at Vitpilen 801, som er tilgængelig i to forskellige farver, er udviklet til at give en indlevende køreoplevelse både i det travle urbane miljø og når de åbne veje indtages. Det sker med mærkets kendte tocylindrede 799 cc motor, der vejer 52 kg og leverer 105 hestekræfter ved 9.250 omdr./min. samt et maksimalt drejningsmoment på 87 Nm ved 8.000 omdr./min.

Husqvarna fremhæver punkterne for nyheden, der ses i listen nedenfor.

Technical highlights:

  • New Bi-LED projector lens headlight with a separate light ring provides a unique and progressive identity
  • Chromium-molybdenum steel frame with engine as a stressed member
  • 799 cc parallel-twin engine with 105 hp peak power and 87 Nm of torque
  • Adjustable WP APEX suspension provides exceptional comfort and performance on flowing roads and through narrow urban environments
  • Four selectable ride modes (Street, Rain, Sport, Dynamic optional)
  • Cornering-sensitive Traction Control (allows for 10 levels of adjustable rear wheel slip in optional Dynamic mode)
  • Cutting-edge cornering ABS with switchable Supermoto mode (in the optional Dynamic ride mode)
  • Ride-by-wire throttle with adjustable throttle response
  • Optional Easy Shift function
  • Standard Connectivity Unit provides TbT+ navigation, telephone call-in/out, and music selection functionality from the rider’s smartphone
  • Hazard Warning system with integrated handlebar switch
  • Extensive range of Technical Accessories available

Udover at Vitpilen 901 kører på mere gadeorienterede dæk end Svartpilen 801, der blev lanceret i marts måned 2024, adskiller Vitpilen 801 sig især fra søstermodellen med den nye og meget anderledes forlygte, som består af en skråtstillet ydre LED-ring med en separat centralt placeret forlygte.

Et nyt frisk designelement, som tydeligt fremgår af billedgalleriet over artiklen og den officielle præsentationsvideo for Husqvarna Vitpilen 801.

Det er nok ikke helt forkert at antage, at Husqvarna lægger op til kæk kørsel på den nye Vitpilen 801, hvor nyhedens instrumentering er udstyret med et 5” TFT-display med mineralglas, der minimerer reflekser.

Brugeren har, efter download af Ride Husqvarna Motorcycles app samt opkobling til motorcyklen, fuld connectivity med Turn-by-Turn navigation, så der let kan findes vej i storbyens jungle.
Derudover giver det også adgang til det personlige musikbibliotek, så et passende baggrundstæppe af lyd kan vælges, og der er selvfølgelig også mulighed for at håndtere telefonopkald og andet.

WP APEX-affjedringen er nævnt i punktopstillingen længere oppe, og vi kan tilføje, at bremsesystemet er leveret af J.Juan i samarbejde med Bosch, og at 17″ fælgene nu er forsålet med Michelin Road 6.

2025 Husqvarna Vitpilen 801 bliver globalt tilgængelig for kunderne fra november måned 2024 via autoriserede Husqvarna Mobility-forhandlere, og der kan findes yderligere information om 2025-nyheden på denne side dedikeret til modellen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start