Glemt nummerplade koster ejer en kvart million - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads Job hos MagaCin
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Glemt nummerplade koster ejer en kvart million

Politikere reagerer på den bizarre sag
CO
25/11-2022 kl. 17:21
Anslået læsetid: 4 Minutter

Det er en rigtig god ide, at huske at aflevere sin nummerplade, når motorcyklen afmeldes ved forsikringsselskabet.
Det kan Kim Nielsen bekræfte, efter at have modtaget en regning på Dkr. 252.000,-
Advokaten som Kim har hyret i forbindelse med den opsigtsvækkende sag har en mistanke om, at de ansvarlige bevidst har ladet regningen vokse til det enorme beløb, og først gør kravet gældende kort tid før det falder for forældelsesfristen.
Kim har ikke tidligere modtaget en opkrævning fra DFIM.

250 kroner i dagligt gebyr
TV SYD bragte tidligt i morges denne artikel om Kim Nielsen fra Haderslev, som for fire år siden opsagde forsikringen på sin Yamaha DT250, og parkerede motorcyklen i en lade, men uheldigvis glemte at afmontere og aflevere nummerpladen.
Det viste sig efterfølgende at være en særdeles uheldig forglemmelse, fordi Dansk Forening for International Køretøjsforsikring DFIM pr. 1. Januar 2019 kan opkræve et dagligt gebyr på 250 kroner, for hver eneste dag et køretøj er registreret uden en forsikring, hvilket i Kims tilfælde beløber sig til lige godt en kvart million kroner.

Har hyret en advokat
TV SYD beskriver videre i artiklen, at Kim efter parkering af motorcyklen ikke skænkede sagen en tanke, før han to år og ni måneder senere uden forudgående varsel fik en indkaldelse til fogedretten med krav om betaling af det anseelige beløb.
Som du også kan læse i TV SYD’s artikel, har Kim nu hyret en advokat til at føre sin sag, og flertallet af danske motorcyklister kunne tænkes at være enige i advokatens vurdering af, at sagen er fuldstændig ude af proportioner.
I TV SYD’s artikel er Kims advokat citeret for udtalelsen: “Det er tankevækkende, at man først sender sagen i Fogedretten, når regningen har vokset sig kæmpestor”.
Forbrugerrådet retter i følge TV SYD’s artikel også en kraftig kritik mod metoden.

Langt fra den eneste
Vi gætter forsigtigt på, at ikke blot flertallet af danske motorcyklister men også landets borgere generelt bakker op om både Kim og hans advokat, og at kravet lyder fuldstændig vanvittigt.
Men Kim er faktisk langt fra den eneste skyldner.

Gigantisk udestående
Det fremgår nemlig også af TV SYD’s artikel, at Kim langt fra er den eneste som afkræves et enormt beløb, og at DFIM ved udgangen af 2021 havde 5573 sager under behandling i Fogedretten, hvor det samlede krav udgør ikke mindre end 611 mio. kroner… og at DFIM på samme tidspunkt havde 10.410 sager klar til fogedretten med et krav om yderligere 435 mio. kroner.

Altså i alt mere end en mia. danske kroner.

Ny praksis
De nye regler som blev indført i 2019, kan altså komme til at koste de mest glemsomme rigtig dyrt.
Noget anderledes forhold end i ‘gamle dage’, hvor dem som ikke lige havde fået afleveret køretøjets nummerplade fik besøg af Bent betjent, som behændigt afmonterede og tog nummerpladen med sig.
Sådan forholder det sig tydeligvis ikke længere.

Politikere ind i sagen
Artiklen på TV SYD har på ganske kort tid fået stor opmærksomhed, og der gik da heller ikke mere end nogle få timer inden TV SYD kunne følge op på sagen med artiklen Kim fik bøde på kvart million kroner – nu reagerer politikere, hvor flere politikere fra forskellige partier – hvoraf en enkelt angiveligt er direkte chokeret – har tænkt sig at råbe vagt i gevær.

Som du kan læse i artiklen via Facebookopslaget herover, vil politikere fra både Moderaterne, DF og SF bringe sagen videre til højeste niveau.
Og i artiklen citeres Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF faktisk også for, at det er helt vanvittigt, at straffen slet ikke er proportional med forseelsen, og man at man jo som minimum skal vide, at der er en opkrævning.

I denne sag finder vi altså bevis for, at politikere fra forskellige partier kan finde fælles fodslag, og det bliver interessant at se hvad det medfører, og om der potentiel kunne være en ændring af reglerne undervejs.
Og derudover krydser nogle af os nok også fingre for, at Kim Nielsens advokat får medhold i sagen.

Hvad mener du?
Er det rimeligt at gælden kan vokse til et gigantisk beløb uden de involverede orienteres, eller burde DFIM i det mindste tidligt i forløbet oplyse om, at der var et økonomisk udestående?
Hvad mener du?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start