James Bond bortauktionerer Triumph motorcykler - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads Job hos MagaCin
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

James Bond bortauktionerer Triumph motorcykler

Overskuddet fra salget af Daniel Craig's Triumph motorcykler går til Royal National Lifeboat Institution, som gennem 200 år har reddet mere end 146.000 liv.
CO
27/08-2024 kl. 10:29

En brugt Triumph Scrambler 1200 XE kan sagtens være en hulens masse penge værd.

Det blev der sat en fed streg under for knap et par år siden, da motorcyklen som blev kørt af Daniel Craig samt stuntkørerne Paul Edmondson og Martin Craven under optagelserne til James Bond filmen No Time To Die, røg under hammeren på auktion, og indbragte pænt over en mio. danske kroner.

Prisen for lige nøjagtig den Triumph motorcykel er i sig selv opsigtsvækkende nok, men nu bortauktioneres der igen et par Triumph Motorcykler, som afhændes af Daniel Craig.
Og lige præcis i anledning følger en lidt utraditionel optakt, hvor man naturligvis er velkommen til at springe over afsnittet nedenfor.

På en personlig note, kan denne skribent nemlig tilslutte sig Daniel Craig’s roser til den engelske organisation RNLI eller Royal National Lifeboat Institution, der blev grundlagt i 1824.
For som søfarende ungersvend oplevede undertegnede på egen hånd en forbilledlig indsats fra de fortrinsvis frivillige helte, som stod ud fra RNLI stationen ved Dungeness, og hentede vores svært tilskadekomne skipper, som fik et voldsomt åbent benbrud, da han røg i baljen under stor dramatik.

Vi fik heldigvis bjærget skipper, men nødkaldet Oscar X-Ray Zulu Victor calling Dover Coastguard glemmes ikke sådan lige.

Hvordan det lykkedes et besætningsmedlem fra RNLI båden i det hele taget at entre vores damper i hårdt vejr, er stadig ubegribeligt, og mindet om hvordan de fik vores skipper, som RNLI gutten havde fået fastspændt på en båre lempet over på redningsbåden, står ligeledes lysende klart i erindringen her mange, mange år senere.

Henimod afslutningen af redningsaktionen susede redningsbåden med høj fart op på stranden, og væltede om på siden, hvor RNLI besætningen i samme sekund hoppede af båden med båren i hænderne, og bragte vores skipper til den ventende helikopter, som fløj den tilskadekomne til hospitalet.

Det var afrundingen på historien denne skribent fik, da jeg et stykke tid efter hændelsen boede nogle dage hos redningsbådens kaptajn, hvor jeg også var et smut ude at fiske med hans private erhvervs trawler, fik lov til at køre dozeren som blev brugt til søsætning af redningsbåden fra bygningen på stranden, samt hyggede mig på den lokale pub om aftenen i selskab med RNLI besætningen… og såmænd også var et smut i maskinrummet på RNLI båden, hvor der blev savlet lidt over redningsbådens to skinnende 350 hk Rolls Royce motorer med blankpolerede messingdele.

Besætningen fra vores damper var ovenud lykkelige og meget taknemmelige for den livreddende indsats, og skylder RNLI endnu en stor tak.

Tilbage til historien
Men for at vende tilbage til emnet motorcykler, så er der altså igen – hvis du gik glip af 007 modellen til over en million danske kroner som omtales i indledningen – endnu et par chancer for at købe en vaskeægte James Bond Triumph, da auktionshuset Bonhams d. 13. oktober 2024 svinger hammeren over hele to Triumph Motorcykler ved The Autumn Stafford Sale – The Classic Motorcycle Mechanics Show.

Ved auktionen der henvises til øverst, gik overskuddet til Severn Hospice, og pengene fra salget af de to motorcykler som bortauktioneres i denne omgang, går ligeledes til velgørende formål.

Som flertallet nok har gættet, er det denne gang Royal National Lifeboat Institution som tilgodeses, og begge motorcykler er signeret af Daniel Craig, der i forbindelse med salget frit oversat er citeret for følgende:
“RNLI har hele livet været nær mit hjerte, da jeg voksede op nær RNLI stationen ved Hoylake. Jeg har fantastiske minder fra at stå til søs med RNLI besætningen ved Ramsgate, hvor jeg på første hånd oplevede, hvordan det var at være en del af en organisation, som har reddet mere end 146.000 liv siden starten for mere end 200 år siden”.

Motorcyklerne som bortauktioneres er, som det fremgår af nedenstående billede, vurderet til mellem ti og tyve tusinde pund stykket, og der skal nok være flere end undertegnede, som krydser fingre for et par hammerslag med højere priser.

Måske lige bortset fra dem der har tænkt sig at byde.

Agent 007 Triumph Tigeren er i øvrigt #001 af blot 250 eksemplarer, imens Triumph Scrambleren må tage til takke med at være #003 af de ligeledes kun 250 producerede eksemplarer.

Hermed altså en endnu en chance for at sikre sig et par unikke Triumph motorcykler, som interesserede kan læse mere om i artiklerne Triumph Tiger 900 Bond Edition og The name’s Scrambler…Triumph Scrambler.

Læs eventuelt også artiklerne Test: 2019 Triumph Scrambler 1200 XE – Eventyrer klædt som Retro og Test: 2020 Triumph Tiger 900 Rally Pro – Hold k..t den lyder godt!.

Læs eventuelt mere om de to Triumph Motorcykler i denne sektion dedikeret til motorcyklerne på Bonham’s website, men har disse Triumph motorcykler slet ikke din interesse, så har auktionshuset masser af andre fede motorcykler på programmet ved The Autumn Stafford Sale – The Classic Motorcycle Mechanics Show, som afvikles den 12. og 13. oktober 2024.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start