Tilfredsstillende Hayabusa origami
“Origami er den antikke japanske papirfoldekunst, men stammer oprindeligt fra Kina. Målet med origami er med et enkelt stykke papir at skabe en repræsentation af et objekt ved hjælp af geometrisk foldede former og mønstre, helst uden brug af lim eller ved at skære i papiret.”
Sådan lyder indledningen på Wikipedia, og derfor er det vel egentlig også lidt snyd at kalde processen i nedenstående video for origami, da der bliver brugt lim, skæreredskaber og mere end ét stykke papir.
Men i stedet for at dvæle ved skribentens mangel på en bedre overskrift, så lad os i fællesskab nyde det lille stykke kunstværk, som bestemt er lige så flot som en serviet-foldet svane.
Det må kræve massive mængder tålmodighed at gennemføre sådan en mission, men resultatet er ikke at sætte en finger på.
For selvom videoen ikke afsluttes med finish fra Suzuki’s farvepalet, så er der vanvittigt mange detaljer at sætte pris på ved denne miniature Busa.
6 minutter og 40 sekunder inde i videoen begynder alvoren at gå op for seeren, da motorens interne komponenter med finesse placeres på deres respektive pladser.
Og i modsætning til klippe-klistre sættet fra Honda, så bruger manden i videoen her ikke skabeloner, men derimod gode gammeldags redskaber som blyant, lineal og en passer.
Et indblik i Hayabusa
Er du interesseret i en komplet teknisk gennemgang af den seneste Suzuki Hayabusa, så kan du med fordel hoppe ind i artiklen her, hvor du kan se en helt forrygende video, hvor stort set alle detaljer for 2021 Suzuki Hayabusa beskrives på en letforståelig måde.
Er du knap så teknisk anlagt, så kan du eventuelt se eller gense den første fulde danske test af Suzuki Hayabusa anno 2021, hvor MagaCin’s testpilot kunne efterprøve nogle af de mange kommentarer til tidligere artikler, hvor læserne skrev ting som: “Aaaarh… den har jo færre heste end den gamle, det er en ommer”.
Interessen for nyfortolkningen var ret stor, men det var ikke kun på internettet folk stimlede sammen om den nye Hayabusa. Det skete faktisk også, da vi tog opstilling ved havnefronten i Aalborg for at filme lidt.
En af tilskuerne var en nuværende Harley-ejer, der tidligere havde kørt 1. generation Hayabusa, og alene synet af den nye Busa fik Harley kørerens følelser i kog, og fik ham til at overveje at skifte motorcykel, og det kan vi egentlig godt forstå.
For 2021-udgaven af Hayabusa fungerer ret overbevisende som nyfortolkning af det mere end 20 år gamle ikon.